Brev hem från Selma och Oscar

Version från den 10 november 2012 kl. 12.10 av Erik Bruse (diskussion | bidrag) (Skapade sidan med 'Råckfård den 6/4 1943 Kära Henning med Familj! Hjärtligt tack för det så välkomna brev som vi fick för en tid sedan. Det var så välkommet att höra huru det går f...')
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)

Råckfård den 6/4 1943

Kära Henning med Familj!

Hjärtligt tack för det så välkomna brev som vi fick för en tid sedan. Det var så välkommet att höra huru det går för eder. Det svåra är att broder Henning är så sjuk. Det är mycket ledsamt och många svårigheter som följer med sjuklighet, men vi hoppas att han är bättre nu när detta brev kommer till eder.

Det är roligt att se att barnen har tagit vara på arbetet, och att de har nog att göra. Jag började när jag var sju år gammal och jag vet vad det är när man har nog att göra, så det är bäst att hålla på och arbeta när man har god hälsa så man kan.

Mor och jag är ensamma hemma och idag skriver vi båda två. Mor skriver till Råy som är i Fillipiner, han spelar klarinett i Mac Arthur musikkår. Nu har han varit armén i tre år. Vi hoppas att detta elände vill taga slut snart så att allt bliver frid.

Vi äro vid god hälsa och arbetar varje dag och det är mycket att göra, men man bliver trött efter 10 timmar om dagen men det går och jag har det så fint. Går hemifrån morgon varje dag, bara tre minuters väg till sjappet.

Ni frågade om Gustaf var gift. Det är han, men inte med Adolfs fru. Det är en annan fru som han gifte sig med, en mycket fin fru, men Adolfs fru har just för en veka sedan gift sig med en herre som varit gift två gånger förut. Vad jag har tänkt på är detta att ni ville tala om för mig varifrån du Henning fick din fina fru ifrån och huru många barn ni har. Det skulle vara roligt att höra om mitt gamla hem och om granntorpet om det är några kvar jag känner. Det är nu 43 år sedan jag lämnade hemmet där i Svennevad. Det skulle vara roligt att få komma och hälsa på eder men som det nu är får man vara stilla och när man bliver gammal så får man taga god han om sig själv.

Min lilla gumma sänder de hjärtligaste hälsningar till alla och önskar att Henning är bättre nu. Det vore roligt om pojkarna ville skriva någon gång. Jag kan läsa svenska bättre än engelska. Jag tänker att det nog vara mitt slarviga brevskrivning. Hoppas att dessa rader träffar eder vid god hälsa och att allt går väl.

De hjärtligaste hälsningar till eder alla Selma och Oscar